Video Setup Beauty Tech
Makeup,  Makeup artist,  Youtube

Video Setup | Beauty Tech

Jag får många frågor om vad jag använder för Setup när jag filmar för YouTube. Det är så otroligt skönt att det finns fler nördar som delar mitt intresse för vad jag kallar Beauty Tech.

Diva Ring Light Super Nova 

Ett ringljus är ett bra ljus att börja med. Det lyser upp dig jämt i ansiktet och är det just skönhetsbilder eller video som är ditt intresse så kommer du att ha mycket nytta utav ett ringljus. Det ger supersnygga effekter i ögonen. Bara det har fått många att investera i ett ringljus. Det gör det enkelt för dig att ta snygga bilder på dig med jämn belysning så att färgerna på exempelvis din sminkning blir korrekta. Såklart handlar detta också om vilka inställningar du har i din kamera. Ett ringljus ger dock riktigt bra förutsättningar för att ta snygga bilder. Observera att denna behöver ett stativ men att stativet kan hålla både ring light och kamera på samma gång. Mycket bra!

Tänk på importkostnader vid inköp från USA tillkommer, tror det var 12,5% tull och 25% moms när jag köpte min. (Läs: fick den i födelsedagspresent av min fina man!)

Kamera: Canon 70D + Objektiv Zoom 18-55mm / Fast 50mm (för blurrig bakgrund)

Jag använder en Canon 70D att filma med för att den har en viewfinder som jag kan fälla ut så att jag kan se vad som händer. Älskar det! Använder Eos utility när jag filmar och fotar för att kunna ta bilder och fokusera via mobil eller datorn. Så smidigt!

Manfrotto Stativ för kamera – Tips: Köp till snabbfäste!

Ett stativ som är stabilt och som inte välter är bra att ha. Det finns billigare varianter och såklart dyrare – Välj ett stativ som är stabilt och gärna ett som har snabbfäste för att du ska trivas med ditt stativ länge.

Dagsljuspaket med 2 softboxar

För att få till extra snygga bilder och video så rekommenderar jag ett dagsljuspaket med lampor i 5600 kelvin. De ger minimala reflektioner och kan användas för att belysa allt det som du vill fota eller filma.

 DIY

Allt detta kan du givetvis lösa på andra sätt. Använd böcker eller lådor som stativ och filma på dagen så att du kan nyttja naturligt ljus = bästa ljuset!

 

Hoppas att du fått en inblick i min Setup och har du några frågor så ställ de i kommentarsfältet så svarar jag.

0

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.