Alla inlägg,  Planering

Strömavbrott & veckoplanering

Hej mina fina,

Idag har jag varit ledig hela dagen för veckoplanering och det är verkligen att rekommendera att vara ledig en måndag. Det känns som att helgen snart är här igen, jag har alltid massor med energi på måndagar så jag har tvättat, städat, förberett middag, gått en promenad, rensat i köket, rensat i hallen, slängt skräp och listan fortsätter. Det är härligt att känna sig så taggad och uppåt! Jag började läsa KonMari-boken i morse eller rättare sagt lyssna på den och det som fascinerar mig är att det verkar som att alla människor är slarviga. Alltså mer eller mindre. Ganska skön upptäckt för mig som inte alltid har det perfekt hemma. Det jag däremot känner igen mig i är metoden att ta en kategori i taget och göra klart för att sedan gå till nästa. Det fungerar bra som metod på arbetet och egentligen överallt. Det tillåter en också att vara här och nu, i stunden, vilket i sig är meditativt.

Men så blev det strömavbrott

Alla mina planer och veckoplanering fick ta en paus för att det blev strömavbrott och nu sitter jag här och skriver ett blogginlägg istället. Tur att man kan dela internet från mobilen! Mamma ringde och det verkar vara strömlöst i hela byn. Känner mig en aning rastlös eftersom jag hade en hel del saker till på min att göra-lista innan mina föräldrar kommer på middag. Nu kan jag inte duscha och jag är svettig och har fett hår så jag känner mig inte så fräsch så att jag vill åka och handla.

Veckans planering ser ut så här:

Måndag

Ledig med städning och middag på kvällen (Kanske i och med strömavbrott)

Tisdag

Eventuell plåtning vid havet och jobb för Influencers of Sweden tillsammans med Clara. Vi skapar mervärde och det är så kul!

Onsdag

Första riktiga jobbdagen efter semestern och på schemat står att ta itu med mailkorgen. Skicka in handlingar för stipendier som jag ansvarar för.

Torsdag

Mötesdag

Fredag

Ledig med den sista tvätten som ska fixas och förberedelser inför söndag när jag har en plåtning med Fanny Å.

Lördag

En helt tom dag som kan fyllas med innehåll – någon som är sugen på middagsdejt?

Söndag

Plåtning med Fanny Å.

Vad gör man egentligen utan ström? Vill elda men det får jag inte på grund av eldningsförbud och då gör jag det självklart inte. Säkerhet framför allt. Men om det skulle vara så att strömmen skulle vara borta i flera dygn kanske veckor, vad gör man då? Varorna i butikerna, mat och vatten? Visserligen har vi som bor på landet resurser i form av ved etc men om man bor i lägenhet har man mindre plats för vattendunkar, ingen vedspis och svårare att förvara mat. När strömmen är tillbaka ska jag nog ta och titta på lite överlevnadsvideor på YouTube. Hur tänker du kring det moderna sättet att leva och hur skulle det påverka dig om du inte hade elektricitet?

BTW så har jag just nu 81% batteri på datorn och har dämpat ljuset så att batteriet ska vara längre med mobilen är det värre, 29%! Äsch jag överlever… eller? 

UPDATE: Strömmen är tillbaka, jippie!

0

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.