Alla inlägg

Som en ädelsten

Som en ädelsten med många sidor älskar jag många saker. Framförallt sånt som har med hantverk och människor att göra. Jag vill vara en möjliggörare för andra men också för mig själv att uttrycka sig/mig på olika sätt. Det finns många sidor av en och samma person och i grund och botten är det vi visar upp i sociala medier en förenkling av verkligheten. En vald sanning med polerad yta. Jag vill aldrig bli inplacerad i ett fack av att hon är xyz och har alltid skruvat på mig inför enkla sanningar.

Diamanter har många facetter

Det måste finnas rum för mer för fler facetter. Mer av en människa. Mer av mig, mer av dig. Makeup, foto, film, trädgård, konst, mat och popcorn. Högt och lågt flätat tillsammans i livets vardag. Precis som jag har du också många sidor. Dessa sidor som du antingen väljer att dela med dig av i sociala medier eller inte. Oavsett så vill jag aldrig bli komprimerad till en av dessa facetter för den kan aldrig representera mig. Jag vill vara så mycket mer.

Värda mer

Att vara värd något utan att prestera är något av det viktigaste som jag lärt mig de senaste månaderna. Det känns självklart när någon påpekar det men att leva efter det är en annan femma. Vad gör jag egentligen mot mig själv när jag är helt slut men ändå kör på? Respektlöst beteende. Det behöver jag verkligen sluta med och det är inte enkelt. Jag vill ju prestera. Att checka av punkterna på min att göra-lista känns så bra men när listan svämmar över så gör stressnivån också det. Då blir linjen mellan vem jag är och vad jag gör suddig. Känner du också så? Du är värd att må bra och det är jag också.

Kloka underbara människor

Vi är värda att få vara mer komplexa än så och ta oss tid att verkligen lära känna fler sidor av de personer vi träffar både irl och online. Precis som på en ädelsten med många sidor så finns det så mycket mer fantastiskt att upptäcka än den glättiga ytan hos oss människor. Tänk att jag genom mitt arbete som makeupartist fått träffa så många otroligt kloka och starka kvinnor (såklart även män och hen) som hittat sin inre skönhet genom yttre skönhet. Otroligt mäktig känsla. En fredagsfundering från mig.

Nu fredagsmys!

Puss på dig

1

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.