Livsstil

Projektledning | Diplomutbildning

Bildkälla: Pixabay

Förra veckan gick jag en Diplomutbildning inom projektledning på Medborgarskolan. Det var en intressant och lärorik utbildning med en fantastisk grupp. Jag fick bekräftelse på mycket av det som jag läste under min utbildning till personalvetare och ledarskap. Det som jag tyckte var extra bra var alla verktyg för att definiera projekt och strukturera upp de på ett logiskt sätt.

Var kan du få användning av kunskaper i projektledning?

Projektledarskap kan appliceras på allt du gör i ditt liv som har en början och ett slut. Det kan vara ett projekt på jobbet, hemma eller på fritiden.

Vi började med att lära oss projekttriangeln och sedan hur vi praktiskt kunde använda oss av den som verktyg i ett case.

Mina projekt

Mitt största projekt under sommaren är min trädgård med delprojekt. Ett perfekt exempel är mina älskade morötter, från jordförbättring till sådd och skörd så finns det en början och ett slut med ett klart mål. Sedan för att underhålla den färdiga produkten/tjänsten eller målet så kommer man in i en annan process och lämnar projektet.

Bildkälla: Commons Wikimedia

Vi fick börja med att lära oss om projekttriangeln och hur vi ska använda den som verktyg för att beräkna Omfattning (Scope), kostnad (Cost) och Tid (Time). Ökar scope så kommer det bli dyrare och ta mer tid eller kosta mer för att fortfarande hålla nere tiden. Vill du göra det snabbt så kommer det att kosta mer. En enkel och bra modell att arbeta efter.

Bildkälla: Pixabay

Referenslitteratur

https://www.bokus.com/bok/9789152336120/projektledning/

https://www.bokus.com/bok/9781935589679/a-guide-to-the-project-management-body-of-knowledge-pmbok-guide-5th-edition/

 

Min svårighet ligger i att hitta effektiviteten i mina privata projekt för där kommer den inte automatiskt som den gör i jobbsammanhang eller i mitt eget företag. Det som jag vill lära mig mer om är hur man arbetar med en projektgrupp som man känner väl, exempelvis familjen. Hur gör du hemma med dina relationer i projektsammanhang?

0

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.