Livsstil

Late night thoughts: Girl Power

Klockan är strax efter halv två, det är lördag (okej söndag) och jag har precis tittat på första avsnittet av den sista SKAM-säsongen. Sushi ligger och snarkar här bredvid och jag längtar till ett högljutt dansgolv.

Jag är uppväxt med att ha en stöttande familj som alltid sagt att jag kan bli vad jag vill och att jag klarar allt. Det är fantastiskt att ha så många möjligheter men samtidigt svårt att veta vad jag ska välja. Jag har sedan tidigt varit fast besluten att jag klarar allt från att byta katalysator på bilen (som jag har gjort i helgen!) till att vara mig själv och lita på min intuition/magkänsla.

Mitt liv har varit kantat av motgångar och väldigt hårt slit från mig som alltid sätter andra människor framför mig själv. Jag är uppfostrad så. Jag vill vara den som hjälper när någon har det svårt och som finns där. Det är så klart inte utan kostnad för mig ibland när jag prioriterar andra före mig själv, men det är så jag vill att världen ska vara. Jag vill vara en bra förebild och medmänniska. Det som har hänt mig bara det senaste året är att människor utnyttjar denna egenskap hos mig för egen vinning. Människor som jag litat på, vänner med ömsesidiga intressen för en bättre miljö och värld. Det har gjort mig nedslagen, inte bara för att det hänt mig men också för att mitt hopp för att det finns fler som kämpar för en bättre, mer rättvis och kärleksfull värld gick i kras. För om dessa personer kan göra så här, var finns de goda människorna?

Många säger att jag är blåögd och naiv men är det verkligen en negativ egenskap i sig? I mina ögon blir det negativt då en annan människa väljer att utnyttja detta för egen vinning. Det har varit svårt att hitta tillbaka till en känsla av att det är värt att ändå vara godhjärtad och se det bästa i människor efter att ha blivit så misshandlar, för det är precis så det känns. Jag kommer aldrig att vika mig för dessa människor som lever sitt liv i en lögn där allt går ut på att hävda sig själva. Jag fungerar inte så. Mitt liv är till för att göra världen till en bättre plats och jag vet att jag är värld så mycket mer.

Summan av kardemumman är ändå att jag inte är lika spontan som tidigare. Jag har inte känt igen mig själv och inte varit den glada Joanna som är mitt kännetecken. Men nu får det vara slut på att jag ska betala för andras åsikter och dåligt beteende. För innerst inne vet jag vad som är rätt och min magkänsla kan ingen ta ifrån mig.

XO

0

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.