Livsstil

Kvällstankar, psoriasis och depression

Min psoriasis

Den senaste tiden harjag funderat mycket på stress och vad jag mår bra av. Jag har kommit fram till att det mesta kan stressa mig efter min utmattning och depression.

Just nu är jag inne i ett skov med min psoriasis som är jobbigt. Utslag över magen, armbågarna, i ögonbrynen, öronen och inte minst i hårbotten. Det kliar och jag känner att min energinivå är lägre än vanligt. Jag vill inte att det ska påverka mig så mycket som det gör. Det känns så fånigt att ”ett par utslag” kan få en att må så dåligt. Det är ändå få saker som jag skäms för men min psoriasis är en av dem. Fånigt eller inte så kliar det och fjällar och jag behöver behandla det var och varannan dag för att håret inte ska växa fast i hjässan. Låter det kul? Det är det inte heller. All den tid som jag lägger på att behandla min psoriasis hade jag önskat att jag kunde lägga på något vettigare som gav mig energi. Varje sådan källa till energi är guld värd och för mig ganska sällsynt. Smink är det som gör mig glad och att få hjälpa människor att se hur fina de är, både insida och utsida.

Depression

Jag uppskattar verkligen alla de små sakerna i livet och har lätt för att hitta saker att vara tacksam över. Ändå så finns det en sådan motsägelse i det när man lever med depression och det är svårt att hitta en livsmening, en större mening som får allt att vara ”värt det”. Ibland känns det som att jag lever i en bubbla och syret håller på att ta slut men jag kommer inte ut ur bubblan hur jag än gör. Att leva med depression gör mig inte till en ofullständig eller trasig människa men det gör det svårare att bara vara och njuta av tillvaron.

 

Nu ska jag försöka sova och ta nya tag i morgon med mer makeup – för det gör mig glad! Puss och godnatt!

0

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.