Joanna Svärd
Alla inlägg,  Personligt

En av mina sämre egenskaper

En av mina sämre egenskaper är att jag prokrastinerar. Något enormt! Här kommer ett mycket ärligt och öppet inlägg. När jag inte hittar en bra lösning på ett problem är det lätt att jag inte kommer vidare. Det kan plåga mig hur länge som helst och jag känner mig helt apatisk till jag hittar en fullgod lösning.

En av mina sämre egenskaper

Det är inte optimalt för ibland och ganska ofta är good enough kanske den enda lösningar och då har jag spenderat massor med tid på att försöka skapa bättre förutsättningar eller i ren frustration spenderat massor med tid i onödan. Jag har så svårt att släppa vissa saker som jag bara vill lösa på bästa möjliga sätt. Ibland går det inte och då är det smartast och för min hälsas skull bäst att kunna släppa taget.

Att släppa taget för att må bra

Det är såklart lättare sagt än gjort men att släppa taget har blivit alltmer centralt i mitt liv. Jag har jobbat på att släppa saker under 2019 och det har varit så skönt. Att gå omkring och bära på saker gör mig olycklig vilket inte är bra för någon och speciellt inte för mig.

Dela med dig av dina sämre egenskaper

Inte så lätt att dela detta inlägg men jag tror att det är viktigt att prata även om det som man inte är så stolt över. Det är frigörande och förhoppningsvis ett steg på vägen för att kunna hantera situationer på ett bättre sätt framöver. Reflekterar du över dina lite sämre egenskaper? Jag gör det. Jag letar hela tiden efter sätt att förbättra, effektivisera och lära mig nya saker. Ibland skulle jag dock bara vilja stänga av och vila. Få vara bra som jag är i fler sammanhang utan krav på prestation.

Jag tror inte att det är nyttigt att framställa sig själv som perfekt hela tiden. Det är inte bara väldigt svårt att upprätthålla utan för mig är det skadligt och det bryter ner mig.

Du kanske känner igen dig i mitt dilemma med en av mina sämre egenskaper ovan? Har du bra knep? Ge mig dina tips! Jag behöver all hjälp jag kan få.

Nu är det dags att ta itu med en sak som jag skjutit upp alltför länge och det ska bli så skönt när den är done, finito, over and out.

Puss så länge

1

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.