Drömmer om en trädgård
Alla inlägg

Drömmer om en trädgård

Måndag och jag drömmer om en trädgård. Jag har även gjort min veckoplanering som kommer att fyllas på efterhand. Vilken start på veckan det blev! Full fart från första minuten så det är väldigt skönt att krypa ner under täcket nu. Efter jobbet var jag på Blomsterlandet i Kristianstad och hittade massor av fina växter, vill köpa med allt hem. Så underbart och avkopplande att gå där efter jobbet!

Måndag

Uppstart av veckan, planering och möten. Var på Blomsterlandet och köpte ranunkler som jag ska plantera i en av pallkragarna som jag satte ut igår. Som jag drömmer om en trädgård – varje dag! Det kliar så i fingrarna och jag skulle kunna plantera lökar, frön och göra ritningar på pergolas dagarna i ända. Underbar trädgårdstid framöver, jippie!

Tisdag

Möten, jobb och på kvällen fortsätter renovering av allrummet hemma. En runda på Erikshjälpen Kristianstad och Höör. På kvällen ska jag bleka utväxten inför morgondagens omsättning av extensions.

Onsdag

Hämta mamma och pappa på Kastrup. Jag ska sätta om mina extensions.

Torsdag

Målning av foder och lister.

Fredag

Fredagsmys.

Lördag

Melodikrysset och en mysig långfrukost. Sedan en runda på Erikshjälpen och sen fortsätter renoveringen.

Söndag

Renovering och trädgårdsarbete – perfekt kombo. Hoppas på fint väder!

3 växter som jag älskar

  • Rosor – Mina ska vara remonterande, det vill säga blomma gång på gång under säsongen så jag får njuta ordentligt. Gärna stora klasblommiga underbara och rosa, röda eller vita.
  • Lavendel – Perfekt för bin och för magisk doft i trädgården. Du kan göra lavendelsocker, lavendeldrömmar eller badsalt med underbar doft.
  • Pioner – Även om säsongen är kort för denna vackra blomma så är det ändå värt mödan. Helt ljuvlig i form och doft! Jag väljer alla nyanser från röd, magenta till rosa och vit.

Du kan hjälpa bina genom att göra en bi-vattnare. Jag visar dig hur här!

Jag har planer på att bygga ett trädäck, bygga hönshus och sätta upp utebelysning i år. Tror du att jag klarar det? Jag hoppas verkligen på att dessa planer går i lås. Ser så fram emot ett trädäck att inreda och njuta av efter jobbet, grilla och umgås med underbara människor. All hjälp tas tacksamt emot – jag bjuder på något kallt att dricka!

Har du tips på vad jag ska odla i min trädgård? Tipsa gärna! Kommentera nedan.

2

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.