Livsstil

Att vara snäll = naiv?

Bild: Flickr.com

Vi får ofta höra att sanna entreprenörer och företagare måste ta hårda beslut vilket ofta innebär att köra över andra för att nå resultat och mål. Många människor skyr inga medel för att komma dit de vill och verkar tro att det är enda vägen. I företagsvärlden finns inte plats för snälla människor utan då betraktas dessa som naiva och används som offerlamm.

Jag blev hårt utsatt och har gått genom en mycket tuff period. Det svåra är att värja sig från dessa människor. För det måste ju vara mig det är fel på när alla andra tycks kunna köra över människor utan någon ånger. Eller?

Vilken värld vill du leva i?

För mig är genuina relationer det jag vill ha och jag bryr mig om människor både i min närhet och på avstånd. Är det fel? Ska jag göra som alla andra och bara bry mig om mig själv och gå över lik? – Nej, jag vägrar. Det är inte en värld som jag vill leva i.

Var noga med vem du släpper in men sluta aldrig att tro på människor

Problem uppstår när personer utnyttjar godheten för egen vinning utan att tänka på vilka konsekvenser det får. Det kan vara vem som helst. Jag har sett exempel på det hos människor som jag skulle svurit på att de aldrig skulle bete sig eller ens kunna tänka tanken på att trycka ner någon för ekonomisk vinning. Att inte ”tappa ansiktet” är viktigare än att göra det som är rätt.

Blåögd

Det är inte viktigare och jag försätter att kämpa för det som är rätt. För alla ska kunna vara så naiva och blåögda som de bara kan utan att någon ska dra nytta av människor med goda hjärtan! ❤ Det betyder inte att man är en dålig affärsmänniska. Kämpa på och ta hand om dina medmänniskor.

1

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.