Alla inlägg,  Livsstil

3 steg till tom inkorg

Struktur är så viktigt i mitt liv för att jag inte ska bli översvämmad med stress. Jag tycker inte om känslan av att inte ha kontroll. Du kan enkelt komma igång och hantera din inkorg genom att strukturera med mina 3 steg till en tom inkorg. Du kommer att bli mindre stressad och känna att du har läget under kontroll. Det är en magiskt känsla. Det låter kanske lite dramatiskt men det är verkligen en helt fantastisk känsla. När jag upptäckte hur jag kunde arbeta med tom mejlkorg var det magiskt för min stressnivå.

Grattis till dig

För dig som redan upptäckt detta magiska sätt att arbeta med mejl säger jag Grattis! Till dig som inte ännu arbetar såhär så säger jag ännu mer grattis för det kommer att revolutionera ditt arbete med mejl och sänka din stressnivå.

Har du idag en hel drös med mejl som ligger och krälar i din inkorg?

Gör så här:

Är det många mejl från samma företag så kan du börja med att rensa dessa genom att använda sökfunktionen och rensa dessa mejl först. Därefter följer du mina 3 steg till en tom inkorg.

  1. Markera alla mejl i din inkorg
  2. Välj flytta till
  3. Skapa en ny mapp som du döper till ”Allt” eller något liknande

Du kommer såklart att behöva rensa i mappen som du döpt till ”Allt” eller liknande men det arbetet kommer förmodligen att ta tid som du behöver planera in pö om pö eller avsätta en heldag för att beta av.

Men hur gör jag med konversationer som är igång?

Nu när du ska hitta ett mejl som du behöver svara på kan du gå in i allt-mappen och scrolla men jag föreslår att du använder dig av sökfunktionen om du vet att du har en konversation igång som du vill fortsätta på.

Jag vill tipsa dig om fler som skrivit bra grejer om hantering av mejlkorgen.

Teknifik-Elin har skrivit superbra om hur hon gör här!

Mina bästa tips för mindre stress. Stressfri vardag – är det möjligt?

Struktur | Organisering | Vardag

0

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.