Livsstil,  Personligt

Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen och det finns så mycket att säga om denna dagen. Om att inte vilja bli grattad, det ojämställda samhället, våld, lika möjligheter för utbildning, mänskliga rättigheter och allas lika värde.

Det färdiga resultatet. Visst blev det fint?

Internationella kvinnodagen
Misty Bubbles

Vardagsfeminism

Jag valde att efter jobbet göra något av det som jag älskar mest – att besöka handelsträdgården. Denna gång valde jag Johans trädgård som ligger i Eslöv och är en mysig liten handelsträdgård precis jämte tågspåret. Jag tänkte att just idag ska jag ge mig själv blommor för att jag säger ifrån när jag ser orättvisa, ojämlika löner eller när människor behandlar olika för sina attribut. Det är viktigt för mig att göra detta till vardags och inte bara en tillskriven dag som denna internationella kvinnodag.

”Så länge vi behöver fira kvinnodagen, betyder det att vi inte har lika rättigheter. Målet är jämställdhet, så att vi inte längre behöver en sådan här dag.” – Viviane Reding

Från Johans trädgård kom jag hem med de mest magiska kvistrosor jag sett, ”Misty Bubbles” som jag placerade i vår fina Klong-vas som vi fick i bröllopspresent. Hur fint?! Dessa ska jag njuta av hela helgen och fortsätta fundera på feminism och hur kämparglöden från internationella kvinnodagen kan leva vidare i vardagen.

På tal om feminism så har jag lovat mig själv att göra mer saker bara för mig. För att jag är värd att bli omhändertagen av mig själv. Sedan jag gick in i den berömda väggen har jag blivit noga med att ta hand om mig. På riktigt! Inte bara säga att jag ska ta hand om mig och sen göra tvärtom utan ta mig på allvar. Det har lett till en rad fina saker för mig och för min omgivning. Jag mår så mycket bättre och fick nyligen ros för att jag vågar stå upp för mig själv och att jag är så stark. Jag blev så glad, rörd och stolt. Tack!

Vad betyder internationella kvinnodagen för dig och hur ser du på feminism i vardagen?

Trevlig helg! <3

0

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

En kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.