Livsstil

Engångsplast

Skedar, sugrör, tallrikar, hämtmat, förpackning om grönsaker med mera och ännu mer.

Åt en glass i helgen och plötsligt så hade jag en plastsked i handen utan att ens hinna reagera. Jag fotade min himmelska italienska glass med smaker av banan & choklad och lade ut på Instagram. Ingen reagerade över plastskeden, i alla fall inte i någon kommentar till mig. Inget DM om plast utan alla verkade gilla bilden. Det gör jag också men jag gillar den lite mindre eftersom plastskeden sitter där. Det finns ju alternativ i bambu, trä och andra fibrer.

Jag var i mataffären igår och reagerade än en gång på att det är helt sjukt vad vi vill packa in saker i plast. Så onödigt. Jag har tidigare varit lite aktivist och packat upp allt i butik och lämnat in plasten på plats. Vilka mängder det blev! Testa du med.

Vi måste hjälpas åt att påverka tillverkarna och matbutikerna. Det är vår främsta uppgift – att tillsammans bidra till att leverantörer och stora företag tar sitt miljöansvar.

Tack för att du gör skillnad. Varje medvetet val gör skillnad. För dig, för mig, för djuren och för miljön. Tillsammans kan vi åstadkomma stora saker.

0

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.