Livsstil

Bivatten | Så här gör du

Hjälp ett bi – bygg en bivattnare! Det är suuperenkelt och blir riktigt fint på balkongen eller i din trädgård.

Jag var på jakt efter spelkulor i flera veckor och kunde inte för mitt liv hitta mina gamla som jag spelade kula med på skolgården. På City Gross kostade nya kulor en förmögenhet så jag frågade runt i släkten och mina yngre kusiner hade gott om spelkulor som jag kunde använda. Tusen tack! Det blev så fint och jag är så glad över att kunna återanvända dessa kulor som ändå bara står och samlar damm. Det ska bli fler bivattnare!

Bivatten

Bi – ett fantastiskt djur

Bin är bland de mest fascinerande djur jag vet – att de kan skapa något så magiskt som honung är som är så magiskt. Jag vill gärna hjälpa fler att överleva och må bra, speciellt nu när det är så torrt ute. Jag har trots damm och bäck på tomten flera bivattnare för att bina behöver grunda vattenpölar för att kunna få i sig vatten och inte riskera att drunkna.

Det du behöver är 3 saker:
  • Ett fat eller en form av något slag
  • Spelkulor i valfria nyanser och former
  • Vatten

Placera fatet eller formen på en plats i trädgården där det finns blommor för bina att pollinera. Det kan vara direkt i rabatten i kanten av gräsmattan. Det viktiga är att det inte är för mycket vatten i fatet eller formen. Vattnet ska gå nästan ända upp till kulans topp men inte över – då är det perfekt!

Läs mer på Naturskyddsföreningen här!

2

Joanna Svärd är ekologisk makeupartist, hårstylist och fotograf. Följ med henne för de bästa hudvård och sminktipsen och bakom kulisserna på bröllop, plåtningar och YouTube.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.